Si cdo prind dhe ju dëshironi që fëmija juaj të flejë I qetë dhe I sigurt në krevatin e tij por shpesh here rregullat që duhen ndjekur për një gjumë të sigurt mund të të bëjnë konfuze. Mos u shqetësoni. Nuk asgjë të komplikuar.

Ja c’farë duhet të dini para se ta vendosni fëmijën të flejë I sigurt në krevatin e tij:

-Krevati I fëmijës nuk duhet të ketë asgjë tjetër në brendësi, përvec carcafëve të cilët duhet të jenë puthitur mirë me dyshkun.

-Sigurohuni që tek krevati nuk ka asnjë pjesë të mprehtë ose vidë të dalë e cila mund të jetë rrezik për fëmijën tuaj.

-Sigurohuni që krevati të ketë thellësine e duhur në mënyrë që fëmija mos të rrezikojë të dalë nga krevati.

- Jastëket, perdet, lodrat, janë të panevojshme dhe të rrezikshme.

- Mos e mbuloni fëmijën me batanije por do t’iu sugjeroja ti vishnit thesin e gjumit.

-Vendoseni pjesën anësore të krevatit pasi mund të bëhet  shkak I rënies së fëmijës. Bebi rritet shumë shpejt dhe mund të dalë nga krevati.

-Vendoseni pjesën anësore të krevatit pasi mund të bëhet  shkak I rënies së fëmijës. Bebi rritet shumë shpejt dhe mund të dalë nga krevati.

-Vendoseni pjesën anësore të krevatit pasi mund të bëhet  shkak I rënies së fëmijës. Bebi rritet shumë shpejt dhe mund të dalë nga krevati.

blank
blank

Kujdes : Fëmija duhet vendosur të flejë gjithmonë me shpinë. Kur fëmija fiton aftësine e të rrotulluarit vetë atëherë mund të flejë në pozicionin që ai dëshiron.

Krijimi I nje ambienti të sigurt gjumi mund të jete serioze por nuk ka përse të jetë një proces frikësues. Duke ndjekur rekomandimet e  “Akademisë amerikane të pediatrise” ju do të jeni të afta ti jepni fëmijës tuaj nje gjumë të qetë dhe të sigurtë.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.