Si do të ndryshojë ora?

Sapo mendove që më në fund rregulluat disa nga zakonet e gjumit, përballemi përsëri me ndryshimin e orës. Ndihesh e shqetësuar se çfarë do ndodhë me oraret e fëmijës tuaj?
Është normale që të ndihesh konfuze për gjumin dhe oraret, prandaj ja ku janë dy mënyra të cilat do të ndihmojnë të voglin tuaj të përshtatet më lehtë me këtë ndryshim dhe ty mami  që ky proçes të jetë sa më pak I mundimshëm.

Ç’fare do tiu sugjeroja unë në këtë rast? Fare e thjeshtë!

Lexo mënyrat dhe zgjidh më të përshtatshmen për ju.

1) Pasi ta vendosni fëmijën në gjumin e mbrëmjes ndryshoni orën tuaj një orë para dhe vazhdoni të ndiqni oraret tuaja të mëparshme .

Per shembull : nese fëmija juaj zgjohet në oren 07:00 atehere sërish zgjoheni kur ora të shënoje 7:00. Kjo do të thotë se po zgjohet në 06:00 por gjatë ditës vazhdoni me oraret tuaja duke u bazuar gjithmone tek ora e re dhe në mbrëmje do flejë një orë më herët sigurisht. Brenda disa ditëve çdo gje do I kthehet normalitetit dhe ky ndryshim do ndihet gjithmonë e më pak tek fëmija.

2) Mënyra e dytë si të pershtateni:

Mos bëj asnje ndryshim. Nëse zgjohej në 07:00 lejojeni të zgjohet ne oren 08:00 (me orën e re) dhe keshtu ne mbremje do fleje midis orës 19.30-20:00.
Kjo do te jetë edhe një mundesi për të qëndruar pakëz më gjatë zgjuar në ditët e gjata te verës. Kështu fëmija juaj do të ketë një program ditor dimëror dhe nje veror.
Kujdes: Ora e vendosjes ne gjume ne mbremje nuk duhe te kaloje oren 8 pasi kjo sjell tejlodhje per bebat.

 

 

blank
blank

Tregohu e duruar!

Të voglit tend mund ti duhen disa ditë që të ambjentohet me këtë ndryshim kështu që mos u shqetëso nëse në ditët e para fëmija do të zgjohet më herët se zakonisht. Qëndroni konistent në bërjen e rutinës sa më shumë të mundeni. Dhe mos harro:- Brenda disa ditëve gjithçka do të kthehet në normalitet!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.