Krevati i bebit

blank

Si cdo prind dhe ju dëshironi që fëmija juaj të flejë I qetë dhe I sigurt në krevatin e tij por shpesh here rregullat që duhen ndjekur për një gjumë të sigurt mund të të bëjnë konfuze. Mos u shqetësoni. Nuk asgjë të komplikuar.

Ja c’farë duhet të dini para se ta vendosni fëmijën të flejë I sigurt në krevatin e tij:

-Krevati I fëmijës nuk duhet të ketë asgjë tjetër në brendësi, përvec carcafëve të cilët duhet të jenë puthitur mirë me dyshkun.

-Sigurohuni që tek krevati nuk ka asnjë pjesë të mprehtë ose vidë të dalë e cila mund të jetë rrezik për fëmijën tuaj.

-Sigurohuni që krevati të ketë thellësine e duhur në mënyrë që fëmija mos të rrezikojë të dalë nga krevati.

- Jastëket, perdet, lodrat, janë të panevojshme dhe të rrezikshme.

- Mos e mbuloni fëmijën me batanije por do t’iu sugjeroja ti vishnit thesin e gjumit.

-Vendoseni pjesën anësore të krevatit pasi mund të bëhet  shkak I rënies së fëmijës. Bebi rritet shumë shpejt dhe mund të dalë nga krevati.

-Vendoseni pjesën anësore të krevatit pasi mund të bëhet  shkak I rënies së fëmijës. Bebi rritet shumë shpejt dhe mund të dalë nga krevati.

-Vendoseni pjesën anësore të krevatit pasi mund të bëhet  shkak I rënies së fëmijës. Bebi rritet shumë shpejt dhe mund të dalë nga krevati.

blank
blank

Kujdes : Fëmija duhet vendosur të flejë gjithmonë me shpinë. Kur fëmija fiton aftësine e të rrotulluarit vetë atëherë mund të flejë në pozicionin që ai dëshiron.

Krijimi I nje ambienti të sigurt gjumi mund të jete serioze por nuk ka përse të jetë një proces frikësues. Duke ndjekur rekomandimet e  “Akademisë amerikane të pediatrise” ju do të jeni të afta ti jepni fëmijës tuaj nje gjumë të qetë dhe të sigurtë.