Kur kalon fëmija në krevat të madh?

Dhe vjen një moment kur krevati i rri i vogël ose del shpesh herë prej aty saqë ju e keni menduar ta kaloni në një krevat të madh fëmijësh? Rekomandohet pas moshës 3 vjeç sepse atëherë vërtet fëmija arrin të kuptojë e bindet  që krevati edhe pse nuk ka dërrasa për ta ndaluar i duhet të rrijë aty.

Nëse e bëni më herët mund të hasni vështirësi derisa fëmija të mësohet aty dhe derisa ta bindni që nuk duhet të dalë e t’ju ndjekë nga mbrapa sapo ju dilni nga dera dhe nëse fëmija është i aftë të flejë vetë do të jetë edhe më pak sfiduese sepse gjatë zgjimeve të natës do arrije të rikthehet përsëri në gjumë në rastin e kundërt vizitat gjatë natës në dhomën tuaj do jenë të shpeshta.

Disa këshilla praktike:

•Lejojeni fëmijën të japë mendim për krevatin që do. Sa më shumë ta përfshini fëmijën aq më shumë rritet mundësia që fëmija të bashkëpunojë dhe ta mirëpresë më lehtë këtë ndyshim.

•Bisedoni me fëmijën e tregojeni duke e përgatitur kështu për ndryshimin që do të vijë se tashmë eshte i madh ndaj fle në një krevat të vërtet fëmijësh. 

•Trego me emocion ndryshimet që do të ketë si psh: një shtrat më i rehatshëm, më i madh, dhe mund të zgjedhë vetë figurat e çarçafeve, dyshekun dhe lodrat me të cilët do të flejë.

 

blank

•Lejojeni të fleje me nje nga objektet e tij të preferuara nëse e kërkon siç mund të jenë lodrat e pellushit ose batanija e tij e preferuar.

• Vazhdoni të ndiqni të njëjtën rutinë para gjumit. Pra përveç kalimit në krevat të madh përpiquni që gjithçka tjetër ta mbani konsistente dhe të bëni sa më pak ndryshime gjatë kësaj kohe.

 

• Zgjidhni një krevat që nuk është shumë i lartë nga toka, të qëndueshem dhe me bazament të fortë.

 Këshilla sigurie:

 

 -Vendos anësoren e krevatit nëse e ndjen të nevojshme. Janë shumë praktike dhe mund të vendosen manualisht. Fëmija yt do jetë o sigurtë gjatë natës dhe do minimizojmë rrezikun e rënies nga shtrati.

 

Vendos derë portative ( gardh) në rast se fëmija juaj zgjohet natën dhe del nga dhoma në mënyrë që të parandaloni këtë gjë. Pra ai do dalë deri tek dera por jo jashtë dhome. Kjo sepse një fëmijë 3 vjeçar vetëm duke shëtitur nëpër shtëpi mund të jetë e rrezikshme.

-Vendoseni shtratin e fëmijës larg dritareve dhe dollapeve.

 Mami qëndro e qetë sepse nëse ti e përjeton me ankth kalimin e bebit tek krevati i madh, këtë ankth e përjeton edhe fëmija. Mbi të gjitha, ji e durueshme me fëmijën tënd dhe veten tënde sepse është një hap i madh për të dy ju dhe do tiu duhet pak kohë të përshtateni plotësisht.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *